TOTAL ECLIPSE by Blaise Plant



I've been feeling kinda lost today
don't think that I can't find my way
All I wanna do is find something special, special
'Cause I gotta new life, I gotta new world
I'm making some changes
I'm off the phone now
gotta say that all our lives
The only love we know is what we've given
All our lives need to change
***

What happened to the sunshine?
I'm losing all my color, I don't feel right
The atmosphere is changing
And I need a night to sit back, and relax, and enjoy the show
'Cause it's impossible

And now I got my sky lights
I'm wishing upon a little satellite
No stars in the movie
Candle light with my girl eating chips
I've never done this before on this total eclipse

What can I say?
I'm lost and it rains
The feeling is soaking inside
I try to get outA
ll I do is complain
It's dark, but I still see the stain
All that I have is a smile and it grins
Even in times of despair
You climb up the wall as high as you can
Looking down but nobody's there

Push, and push
Like I'm fighting myself
The fight that I have is within
Rush, and rush
Because the finish line is ahead
And the only one running is me

I close my eyes and travel the world
What do I see?
It's a place smiling at me
We're all the same, yes the same, yes the same
I'm wondering now if we can change

What happened to the sunshine?
I'm losing all my color, I don't feel right
The atmosphere is changing
And I need a night to sit back, and relax, and enjoy the show
'Cause it's impossible

And now I got my sky lights
I'm wishing upon a little satellite
No stars in the movie
Candle light with my girl eating chips
I've never done this before on this total eclipse

Now baby talk to me
Explain what you see
I never witnessed a spark so bright
While lying on the beach you say...
"I don't ever want to break this chain"
I'm wishing we could ignite
Because I found a shell that whispered a perfect ending
We're the talk of the town
You tie your shirt around a comet
And ride until the sun burns out

I close my eyes and travel the world
What do I see?
It's a place smiling at me
We're all the same, yes the same, yes the same
I'm wondering now if we can change

What happened to the sunshine?
I'm losing all my color, I don't feel right
The atmosphere is changing
And I need a night to sit back, and relax, and enjoy the show
'Cause it's impossible

And now I got my sky lights
I'm wishing upon a little satellite
No stars in the movie
Candle light with my girl eating chips
I've never done this before on this total eclipse

Is this the night?
I think tonight!
I've been looking in forward to this
I wouldn't miss it for the world!
I've got the towels all laid down
Come and sit with me baby
Come and sit with me


(samayou yoru wa anata e no kimochi)
The feelings for you at night wandering

(hodo akaruku shine kagayake, itsumo sou yatte)
The SHINE Shine bright degree, doing so always

(au tabi ni nagareboshi no hikari ni isshunki zuku)
Notice moment in light of the shooting star every time you meet

(ano yoru mita kimi no egao wa zutto zutto wasurenai)
I'll never forget all the time smile seen that night

(omoide wa futari no kokoro ni shimatte okou yo)
I'll keep closed in the minds of two people to come out feeling!

(ima hajimaru)
I begin now

Where's the sunshine?
In total eclipse


What happened to the sunshine?
I'm losing all my color, I don't feel right
The atmosphere is changing
And I need a night to sit back, and relax, and enjoy the show
'Cause it's impossible

And now I got my sky lights
I'm wishing upon a little satellite
No stars in the movie
Candle light with my girl eating chips
I've never done this before on this total eclipse

End Note:

Lagu ini nge-troll itu yang aku pikirkan waktu membandingkan irama dan lirik lagu ini. Tahu lagu Bad Day kan? Yah sama. Ini lagu sama nge-troll-nya ama Bad Day, malah isinya lebih kelam lagi. Padahal, irama musik ini ceria banget loh. Kalau judulnya bukan TOTAL ECLIPSE aku nggak bakal curiga.

Interpretasiku apa yah? Ada cowok yang selama ini kayaknya kerjanya cuma main-main aja sama pacarnya. Mereka berdua kayaknya bermasalah soalnya sampai bisa jadi pembicaraan orang satu kota. Sampai di satu titik, cowok ini menyadari kebodohannya, tapi terlambat. Karena saat itu terjadi sekelilingnya sudah berubah menjadi "TOTAL ECLIPSE".

Hebatnya si cewek tetep aja mendukung tuh cowok dan bilang kalau "I don't ever want to break this chain." Sweet. Dan kayaknya tuh cowok manfaatin pernyataan itu banget sih -_- zzzz... Entahlah ya, aku curiga ada sesuatu yang lebih "dewasa" pada lagu ini. Lagu ini liriknya aku dengerin setelah denger lagu Boyz and Girlz di album yang sama. Lagu itu "B n G" itu langsung kuhapus dari list file karena merasa ditipu mentah-mentah sama iramanya yang rancak dan catchy. Kalau penasaran, coba aja deh cek liriknya "B n G", and you know why I was so upset with that song :p
Aku sempet nyesel udah "ketagihan" ama lagu "Oom-Oom" ini (Blaise usianya udah 30an kalau nggak 40an...cek sendiri dah).

Jadi aku pun nyaris menghapus TOTAL ECLIPSE juga. Tapi....well...karena aku suka konsepnya akhirnya kupertahankan en kudengerin sampai sekarang. Lagu-lagu yang liriknya kelam justru terasa semakin "menyakitkan sekaligus berkesan" kalau iramanya ceria kan? Buset daaaah. Kudu belajar dari Blaise nih. Coz swear deh, kalau dengerin album PAINTING MUSIC en MOTION PICTURE yang dia bikin, kita akan banyak menemukan lagu-lagu sejenis TOTAL ECLIPSE ini. Iramanya riang, tapi liriknya....huaaaah... XD


Eniwei...setidaknya dalam interpretasiku aku suka lagu ini. Aku menganggap si cowok itu akhirnya memilih tenang sambil menikmati waktu bersama kekasihnya. Dan selama itu ia terus mencari-cari apa yang bisa ia ubah dari kehidupannya yang TOTAL ECLIPSE...Kuharap interpretasi kilatku ini sesuai. Hihihihi... aku tetap curiga, kalau cowok dalam lagu ini nggak "begitu ingin berubah" seperti yang kuharapkan. Kayaknya dia malah have fun ama ceweknya buat pelarian. Tapi apapun itu, yang penting adalah:Whenever you think your life is a total eclipse, don't forget that there is no such thing as forever eclipse. And sun will rise again in the end =) So you still have some  chance to change =) 
Previous
Next Post »
Thanks for your comment

Google+ Followers